ČETKA ZA KOSU – Kako izabrati pravu četku za kosu

Najzdraviji izbor kada je u pitanju četka za kosu je ona koja je napravljena od prirodnih vlakana kao što je veprova dlaka u kombinaciji sa sintetičkim ili silikonskim iglicama. Pažljivo birajte svoju četku za kosu koja je pogodna za tip kose koju imate i frizuru koju želite nositi.

Plastična četka za kosu vam može oštetiti kosu pa bi bilo dobro da takvu ne izaberete.

Postoji više različitih vrsta četki za kosu kao što su:

Termokeramička četka za kosu je okrugla četka presvučena tankim keramičkim premazom koji zadržava i ravnomjerno raspoređuje toplinu kroz cijelu četku. Idealna je za feniranje, kako za ravnanje tako i za kovrčanje.

Plosnata četka je idealna za raščešljavanje i za dugu kosu. Ovakva četka će vam kod guste kose smanjiti volumen i lijepo i ravnomijerno je izravnati. Pomoći će vam kod završnog oblikovanja firzure.

Četka za kosu s jastučićem je najčešća četka jer s lakoćom raščešljava i ne lomi kosu. Najpogodnija je za tanku i nježnu kosu koju će s lakoćom raščešljati. Kod ove četke kao i kod drugih četaka postoji više varijacija, a najčešća je ona s veprovom dlakom koja je za razliku od obične četke za kosu s iglicama pogodna za gustu i jaku kosu.

Okrugla četka za kosu može biti izrađena od više materijala. Tako ih možemo naći drvene sa iglicama ili s veprovom dlakom. Mogu biti kombinacija svih navedenih materijala.

Također,  okrugla četka za kosu je najčešće upotrebljavana četka i to ona aluminijska s iglicama za feniranje. Nju možemo koristiti kako za ravnanje tako i za izradu kovrča

Kvadratna četka za kosu je u pravilu aluminiska četka za feniranje i namijenjena je za ravnanje kose i to tako da se dobiju potpuno ravni vrhovi. Ima ista svojstva kao i okrugla četka za kosu što se tiče ravnomjernog zagrijavanja i sintetičkih iglica otpornih na visoke temperature.

 

Pogledajte našu ponudu