ČETKA ZA KOSU – Kako izabrati pravu četku za kosu

Najzdraviji izbor kada je u pitanju četka za kosu je ona koja je napravljena od prirodnih vlakana kao što je veprova dlaka u kombinaciji sa sintetičkim ili silikonskim iglicama. Pažljivo birajte svoju četku za kosu koja je pogodna za tip kose koju imate i frizuru koju želite nositi.

Plastična četka za kosu vam može oštetiti kosu pa bi bilo dobro da takvu ne izaberete.

Kako izabrati pravu četku za kosu?

Postoji više različitih vrsta četki za kosu kao što su:

Termokeramička četka za kosu je okrugla četka presvučena tankim keramičkim premazom koji zadržava i ravnomjerno raspoređuje toplinu kroz cijelu četku. Idealna je za feniranje, kako za ravnanje tako i za kovrčanje.

Plosnata četka je idealna za raščešljavanje i za dugu kosu. Ovakva četka će vam kod guste kose smanjiti volumen i lijepo i ravnomijerno je izravnati. Pomoći će vam kod završnog oblikovanja firzure.

Četka za kosu s jastučićem je najčešća četka jer s lakoćom raščešljava i ne lomi kosu. Najpogodnija je za tanku i nježnu kosu koju će s lakoćom raščešljati. Kod ove četke kao i kod drugih četaka postoji više varijacija, a najčešća je ona s veprovom dlakom koja je za razliku od obične četke za kosu s iglicama pogodna za gustu i jaku kosu.

Okrugla četka za kosu može biti izrađena od više materijala. Tako ih možemo naći drvene sa iglicama ili s veprovom dlakom. Mogu biti kombinacija svih navedenih materijala.

Također,  okrugla četka za kosu je najčešće upotrebljavana četka i to ona aluminijska s iglicama za feniranje. Nju možemo koristiti kako za ravnanje tako i za izradu kovrča. Okrugla četka za kosu, radi boljeg zagrijavanja može bti presvučena tankim slojem keramike ili bakra. Takva četka za kosu je bolja jer se brže zagrijava i olakšava posao frizerima.

Kvadratna četka za kosu je u pravilu aluminiska četka za feniranje i namijenjena je za ravnanje kose i to tako da se dobiju potpuno ravni vrhovi. Ima ista svojstva kao i okrugla četka za kosu što se tiče ravnomjernog zagrijavanja i sintetičkih iglica otpornih na visoke temperature.

Kako izabrati četku za kosu? Pažljivo izaberite pravu četku za kosu. Posavjetujte se oko odabira sa Vašim dobavljačem i olakšajte si posao.

 

[button type=”default” link=”http://www.frisco.hr/kategorija-proizvoda/kozmetika-za-kosu/“] Pogledajte našu ponudu [/button]